Hoppa till innehåll

Familjernas hus Höllviken

På Familjernas hus Höllviken finns Öppen förskola, Socionom, Barnmorskemottagning och Barnhälsovård.

Familjecentralen Familjernas hus Höllviken ligger på andra våningen i Toppengallerian, ingång från Kungstorpsvägen 10 C.

Barnvagnar kan parkeras på plan 1, det finns plats för 5 vagnar. Medtag lås till barnvagnar.

Måndag till fredag från 08.00 till 15.30 är samtliga verksamheter bemannade.

Alla som arbetar på Familjernas Hus har tystnadsplikt.

Förändringar i alla verksamheter kan ske med kort framförhållning. Följ gärna Familjernas hus på Facebook och Instagram: familjernashushollviken

Du kan läsa mer om de olika verksamheterna nedan.

Öppna förskolan

Till öppna förskolan är du som har barn mellan 0 och 6 år välkommen. Hit kan du komma för att barnen ska få leka och träffa andra barn och du som vuxen har möjlighet att knyta nya kontakter, diskutera och få råd och stöd i din föräldraroll. Du kan komma till öppna förskolan utan att boka tid för att delta i aktiviteter, leka, skapa, sjunga, lyssna till sagor eller bara vara. Du som förälder eller vuxen ansvarar för barnet under besöket. Under varje öppningstillfälle finns fika. All information finns på våra Facebook och- Instagramkonton: familjernashushollviken

Öppna förskolans ordinarie öppettider

För mer information, följ oss på Facebook/Instagram: familjernashushollviken

Familjernas Hus Höllviken på Facebook

Karta över Vellinge kommuns lekplatser

Kontakta Öppna förskolan

Kontakta Öppna förskolan i Familjernas hus Höllviken på telefon 0701-463919 eller via e-post petra.s.sawicki@vellinge.se.

Socionomen på Familjernas Hus

Socionomen på Familjernas hus erbjuder blivande föräldrar och föräldrar med barn mellan 0–12 år råd- och stödsamtal. Samtalen kan till exempel handla om oro kring och svårigheter i föräldraskapet, hur egna måendet påverkar familjen, oro för sitt barn, verktyg att bemöta och hantera ett utmanande barn, bekymmer med att trösta sitt barn eller att få barnet att lyssna. Föräldrar kan komma ensamma eller tillsammans med barnet för att få stöd.

Familjer har möjlighet att få upp till fem råd- och stödsamtal. Samtalen är kostnadsfria, kan vara anonyma och ingen journalföring görs. Socionomen har sekretess och anmälningsskyldighet.

Boka tid med socionomen

Du kan boka tid hos socionom Maria Svensson när du besöker Familjernas hus eller på telefonnummer 040-42 56 06.

Telefonnumret går till en gemensam råd- och stödtelefon som är öppen fredagar 10.00 - 12.00. Andra tider går det bra att lämna meddelande så blir man uppringd. Du kommer att bli kontaktad inom en veckas tid. Du kan också nå oss genom e-post samtalsstod@vellinge.se.

Maria Svensson ingår i Familjeteamet som är en del av socialtjänsten.

Barnmorskemottagningen (BMM)

BMM på Familjernas Hus Höllviken drivs av Frejakliniken.

Frejakliniken

Barnhälsovård (BHV)

BHV på Familjernas Hus Höllviken drivs av Näsets Läkargrupp.

Näsets läkargrupp BHV

Senast uppdaterad:
25 augusti 2023 10:34