Hoppa till innehåll

Ungdomscentralen

Ungdomscentralen är en verksamhet för dig som är mellan 13 och 25 år.

Till ungdomscentralen kan du vända dig om du behöver stöd kring någonting som bekymrar dig i livet. Som ungdom kan man ofta brottas med en mängd olika frågor som kan orsaka stress, oro och ångest i vardagen. Ibland kan det kännas skönt att ha kontakt med en utomstående vuxen för vägledning och stöttning för att komma på rätt bana igen. Det kan gälla dig själv, en vän eller en familjemedlem. Du som förälder eller annan anhörig kan också höra av dig till oss på Ungdomscentralen.

Vi erbjuder:

Ungdomscentralen finns på Ängavägen 7 i Vellinge och har öppet alla vardagar.

Du kan kontakta oss genom att ringa vår råd- och stödtelefon eller skriva till vår e-post. Se kontaktuppgifter längre ned på sidan.

Vi finns även på Facebook och Instagram. Vi heter Ungdomscentralen Vellinge.

Vid behov av längre, mer omfattande insatser, kontakta socialtjänstens mottag via Vellinge Direkt för ansökan om insats på Ungdomscentralen.

Övriga kontakter

FMN (föräldraföreningen mot narkotika)
En förening som ger råd och stöd till familjer som misstänker eller konstaterat missbruk hos den unge. Telefon: 040-14 05 95

Cannabishjälpen
Här kan du hitta fakta om cannabis. Du kan även ställa frågor och hitta professionellt stöd och behandling om du vill ha hjälp med att sluta röka.

Ungarelationer

Ungarelationer.se ger stöd och information till dig under 20 år som blir utsatt i din relation, är kompis till någon som blir det, eller är den som utsätter.

Drugsmart

Drugsmart drivs av CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning) . På den här sidan kan du ta del av kunskap, artiklar och frågor och svar om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel. Du kan även skicka in egna frågor.

Hjälp & stöd - stiftelsen 1000 möjligheter

Hos stiftelsen 1000 möjligheter finns hjälp och stöd att få för dig som upplevt våld i en partnerrelation eller har haft/har sex mot ersättning. Du kan få kontakt med en av deras volontärer via en anonym chatfunktion.

Senast uppdaterad:
18 mars, 2020