Hoppa till innehåll

Stöd vid ilska, utbrott och kris

Är du eller ditt barn just nu i en period i livet som är svår att hantera? Har du eller ditt barn svårigheter att hantera ilska? Har det uppstått en kris i samband med en svår händelse?

Familjeteamet

Familjeteamet erbjuder rådgivning och behandling till familjer med barn mellan 0-20 år. I Familjeteamet arbetar socionomer och en specialpedagog med lång erfarenhet av familjearbete.

Vid behov av råd- och stödsamtal ringer du direkt till Familjeteamet på 040-425606. Telefonen är bemannad fredag mellan 10-12 men det går bra att lämna meddelande på veckans övriga dagar och tider. Du kan vara anonym när du ringer.

Är du ungdom och över 16 år så kan du även själv ta kontakt med våra ungdomscoacher på Ungdomscentralen.

Läs mer på Ungdomscentralens sida.

Vid behov av längre, mer omfattande insatser behöver du kontakta socialtjänstens mottag för ansökan om insats hos Familjeteamet. För att komma i kontakt med dem ringer du till Vellinge Direkt.

Du kan också få stöd av Elevhälsan

Barn- och ungdomspsykiatrin

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP)
Öppenvårdsmottagning med målsättning att bota, lindra och förebygga psykiska sjukdomar och störningar hos barn och ungdomar.
Telefon 0410-558 50 

Ungdomsmottagningen Vellinge

Ungdomsmottagningen i Vellinge finns till för dig mellan 12-23 år.
Ditt besök kostar inget och ungdomsmottagningen har tystnadsplikt. Ingen fråga är för liten eller oviktig. Du kan t.ex. vända dig till ungdomsmottagningen om du: behöver råd, stöd eller någon att prata med, vill testa dig för någon sexuellt överförbar sjukdom, vill prata om din sexualitet eller om relationer, behöver preventivmedel eller akut-p-piller, tror att du är gravid, tycker något i livet känns svårt. Här kan du träffa barnmorska, kurator, sjuksköterska och läkare.

Telefon: 0410-35 97 30 (tidsbokning till Vellinges ungdomsmottagning sker genom växeln i Trelleborg)

Övrig kontakt

1177 vårdguiden - Att hamna i kris

UMO ungdomsmottagning på nätet - Att vara i kris

Publicerad:
17 september, 2018
Senast uppdaterad:
16 mars, 2020