Hoppa till innehåll

"En bra plats" - Anhörigstöd på nätet

”En bra plats” är en tjänst på nätet som Vellinge kommun erbjuder dig som anhörig. Tjänsten öppnar en ny möjlighet att få tillgång till information, råd och erfarenhetsutbyte med andra anhöriga på villkor som passar dig.

”En bra plats” är en digital tjänst som kompletterar kommunens nuvarande anhörigstöd och erbjuder information, forskning och fakta i text och korta filmer. Här kan du också möta anhöriga från andra delar av landet med liknande situation som din egen för erfarenhetsutbyte och diskussioner. ”En bra plats” erbjuder stöd och information till dig som anhörig dygnet runt utan kostnad.

De som idag använder sig av ”En bra plats” är anhöriga i åldrarna 16-94 år med närstående som är spridda över 160 diagnoser. Du kan söka kontakt med andra anhöriga både efter andra användares ålder och efter din närståendes diagnos. Nätverket är nationellt, slutet och det är möjligt att vara anonym.

Så får du tillgång till "En bra plats"

Du kan enkelt registrera dig direkt på enbraplats.se genom att ange ditt personnummer. Att registrera sig genom att ange sitt personnummer är det absolut enklaste sättet att få tillgång till En bra plats.
Behöver du hjälp med att logga in första gången kan du få hjälp av anhörigombuden med detta.

Om du inte vill ange ditt personnummer behöver du ett aktiveringskort för att logga in första gången. Om du använder ett aktiveringskort istället för ditt personnummer får du endast tillgång till en del av tjänsten.
Aktiveringskort finns att hämta hos de anhörigstödjare och anhörigombud som jobbar i kommunen och bland annat finns på kommunens tre aktivitetshus. Aktiveringskort kan du också få genom kommunens anhörigstödskoordinator eller biståndshandläggare.

Behöver du hjälp med att logga in första gången kan du få hjälp av en anhörigstödjare eller anhörigombud.

Informationskväll om En bra plats

Den 28 maj hålls en informationsträff där tjänsten En bra plats presenteras. Läs mer om kvällen och hur du anmäler dig i inbjudan som du hittar under Relaterade dokument längst ner på denna sida.

Kontaktuppgifter

Anhörigstödjare på Bäckagården når du på telefon 0739-01 55 15.
Anhörigstödjare på Postgården når du på telefon 040-42 54 67.
Anhörigstödjare på Almgården når du på telefon 0709-91 52 93

Kommunens anhörigstödskoordinator når du via Vellinge direkt på telefon 040-42 50 00 eller per e-post anhorigstod@vellinge.se

Mer information

Läs mer på enbraplats.se

Här kan du se en kort introduktionsfilm om tjänsten En bra plats


EBP-logga3.png

Publicerad:
1 mars, 2019
Senast uppdaterad:
14 maj, 2019