Anhörigstöd för dig som stödjer någon med funktionsnedsättning

För dig som stödjer någon närstående som är under 65 år och som har en funktionsnedsättning finns stöd att få. I kommunen finns anhörigombud som kan ge dig som anhörig råd samt informera om vilket stöd som finns att få.

Ny samtalsgrupp, start 180116

Som anhörig till någon med funktionsnedsättning kan det ibland vara svårt att orka med, räcka till och få livspusslet att gå ihop. Då kan det vara skönt att träffa andra och utbyta tips, råd och erfarenheter.

Humana och Vellinge kommun samarbetar kring samtalsstöd för anhöriga i kommunen. Under våren startar vi upp en ny samtalsgrupp, med start den 16 jan 2018. Vi träffas vid fem tillfällen där du får möjlighet att diskutera, dela erfarenheter och hittar nya kontakter.

Vi presenterar planerade samtalsämnen vid första tillfället. Vi bjuder på fika och kommer vara två samtalsledare på plats.
Anmäl dig senast 8 jan på mail anhorigstod@vellinge.se

Vi träffas klockan 18.00-20.00 följande datum:
16 januari, 30 januari, 13 februari, 27 februari, 13 mars
Plats: Aktivitetshuset Kornet, Perstorpsgatan 20 i Vellinge

Anhörigträffar

Varje termin anordnas anhörigträffar med olika teman. Oftast bjuds en föreläsare in kring ett visst tema och efter föreläsningen fikar vi och samtalar kring det aktuella ämnet. Teman varierar från termin till termin. Håll utkik här på hemsidan efter höstens anhörigtrtäffar.

Råd och stöd

Du kan boka tid för råd- och stödsamtal. Då ges du möjlighet att prata med någon utomstående som lyssnar på dig och kan ge dig stöd i din situation. För mer information och tidsbokning kontakta anhörigombud Anna Björnberg via e-post anna.bjornberg@vellinge.se.

Kontakta oss

För mer information om anhörigstöd för dig som stödjer någon med funktionsnedsättning kontakta anhörigombud Anna Björnberg per mail anna.bjornberg@vellinge.se

För dig som har din närstående boende på någon av Humana Omsorgs LSS-boende i kommunen finns närstående-/anhörigombud Yvonne Ulander. Du är välkommen att kontakta Yvonne för råd och stöd. Humana Omorg anordnar också aktiviteter och träffar för anhöriga. Du når Yvonne på telefon 0702-432792 eller per mail yvonne.ulander@humana.se

Vi tar gärna emot tips och önskemål om vilket anhörigstöd som du behöver och skulle vilja att kommunen anordnar för dig som stödjer någon med funktionsnedsättning.

Aktuellt

Ny samtalsgrupp med start 180116.
Ta chansen att anmäla dig till en samtalsgrupp där du får träffa andra anhöriga för att utbyta tips, råd och erfarenheter.
Läs mer i inbjudan under Relaterade dokument, längst ner till höger på denna sida.