Hoppa till innehåll

Fortsätt att hjälpa till med strandstädningen

Det stora arbetet att röja upp efter ovädret Babet fortsätter. Kommunen städar både med maskin och för hand. Många i allmänheten har hjälpt till att plocka skräp och samla ihop bråte, vilket vi är mycket tacksamma för. Var dock fortsatt försiktiga om ni rör er i området. Se upp för bräder med vassa spikar som sticker upp, låt inte era hundar springa lösa och gå inte nära klitterkanterna, eftersom de inte är stabila. På vissa ställen är det rejäla stup.

Det har placerats ut 15 lastpallar med lastkragar där allmänheten kan kasta skräp och bråte. Fem pallar är placerade på olika ställen på respektive strand i Ljunghusen, Kämpinge och Falsterbo.

Dessutom har ställ med plastsäckar placerats ut på ett antal platser längs med stränderna. Använd dessa för skräp av lite lättare karaktär.

strandstad.JPEG

Arbetet med att inventera skador och göra upp en plan för återställande går vidare.

Det tillfälliga inre översvämningsskyddet i Skanör har plockats bort, medan det yttre skyddet vid Bredeväg får stå kvar ett tag till. Pumpen och elverket har däremot flyttats från den sistnämnda platsen.

Har du fått skador på din badhytt eller funderar på i största allmänhet om vad som gäller för badhytter, så kan du läsa vidare här: Badhytter

Publicerad:
25 oktober, 2023