Hoppa till innehåll

Första spadtaget av Henriksdalskolan

Nu har det officiella första spadtaget av den nya skolan Henriksdalskolan i Höllviken tagits tillsammans med skolans elevråd och fjärdeklassare. Det grävdes även ner en tidskapsel där alla elever på skolan har fått rita en hälsning till framtiden.

Ett trettiotal glada och förväntansfulla elever från Henriksdalskolan var på plats för att ta del av det första officiella spadtaget för skolan. Inför invigningen hade alla 154 elever ritat en hälsning till framtiden som lades i en tidskapsel som grävdes ner på under marken där slöjdsalen ska stå.

IMG_0874.jpg IMG_1011.jpg
Skolans elevråd fick äran att lägga ner hälsningarna och stänga tidskapseln innan den grävdes ner.

Första spadtaget togs av kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M), Henriksdalskolans rektor Sabina Larsson och entreprenören PEAB:s VD Jesper Göransson. Alla elever på plats tilldelades varsin spade och fick också möjlighet att ta ett spadtag i jordhögen. De elever som var kvar på skolan kunde följa allting via livesändning.

IMG_0886.jpg IMG_1040.jpg
IMG_0967.jpg IMG_0928.jpg
Publicerad:
12 oktober, 2023