Hoppa till innehåll

Falsterbo Bird Show når nya höjder!

Med sina 5000 väntade besökare är Falsterbo Bird Show är norra Europas största natur- och fågelmässa. I år arrangeras mässan för trettonde gången. Mässan fortsätter att växa och i årets upplaga finns det över 40 utställare och montrar.

- Om vi har tur så är det inte strålande sol, säger projektledare Eva Hjärne och förklarar att det var lite för varmt förra året och då stannar inte fåglarna och äter och laddar inför sin resa utan reser direkt över Östersjön utan stopp i Falsterbo.

Sedan tre år tillbaka håller mässan till på Ljungen och i år har rekordmånga utställare anmält sig. Förra året var det 29 företag och organisationer som ställde ut medan det i år har utökats till över 40 stycken.

Det kommer bland annat att finnas montrar från alla de stora optikmärkena, konstnärer som är inriktade på fåglar samt resebyråer för den som är intresserad av hur fågellivet ser ut i Spanien och Gibraltar.

Utöver det kommer det att finnas ett barntält med aktiviteter som kikar- och målarskola. På området kommer det även att finnas foodtrucks och kaffevagnar.

- Vi vill finnas till för alla natur- och fågelintresserade. Det finns alla förutsättningar att lära sig mer med våra föredrag för nybörjare, säger Eva Hjärne.

Falsterbo Bird Show arrangerar även vandringar som fokuserar på trollsländor, spindlar, fladdermöss och nattfjärilar.

- Mässan har sin utgångspunkt i fåglar och har utvecklats till så mycket mer. Det viktiga är att besökarna får möjlighet att hitta tillhörighet till djur och natur, säger Eva Hjärne.

En av årets främsta föredragshållare är Henrik Ekman vars röst känns igen från naturfilmer på TV. Henrik kommer att berätta om sitt arbete med natur och miljö. Han kommer även att samtala med intressanta personer och prata om olika typer av flyttfåglar. På lördagen kommer han t ex att samtala med Henrik Waldenström angående Nationalstadsparkens betydelse för biologisk mångfald och varför framtidens städer är gröna. Henrik Waldenström arbetar till vardags på Världsnaturfonden WWF och är styrelseledamot i Falsterbonäsets Naturvårdsförening.

För att trygga säkerheten under mässan samarbetar Falsterbo Bird Show med Perssons Entreprenad som bistår med en säkerhetscontainer. Där kan utställarna låsa in sin utrustning och produkter under nätterna mellan mässdagarna. Detta är ett exempel på samarbete med det lokala näringslivet.

För mer information se evenemangets hemsida: Falsterbo Bird Show

Publicerad:
1 september, 2023