Hoppa till innehåll

Huntingen en höjdpunkt i Falsterbo

En av höjdpunkterna under Falsterbo Horse Show är tävlingen som Vellinge kommun står som värd för, Falsterbo Hunting, som avgörs på onsdag. – Det är bra action och bra drag. Huntingen brukar locka mycket folk till banan, säger fälttävlansryttaren Niklas Lindbäck som kommer till start med Poynstown Porsch.

Först banhoppning, sedan ut en lång runda i terrängen innan ryttare och häst i en rasande fart återvänder tillbaka till hoppningsarenan för några avslutande hinder. Snabbast och med minst fel vinner. Det är en speciell tävling som Falsterbo Horse Show bjuder sina deltagare och publik på.

Man far in och ut ur arenan. Det gäller att ha koll på sina svängar så man inte ger bort något och kommer långt ut i svängarna. Det är väldigt intensivt och det gäller att ha koll hela vägen, säger Niklas Lindbäck.

lindback2.jpeg

Ett ekipage är på banan i tre till fyra minuter. En normal fälttävlansritt är betydligt längre.

Normalt när vi rider fälttävlan så har vi lite viloperioder när vi galopperar lite längre sträckor. Här har vi ingen vila, varken för sig själv eller hästen, säger Lindbäck.

Huntingen följs enklast från den internationella hoppningsarenan, där start och mål sker. Mellanpartiet filmas med hjälp av drönare och visas på storbildsskärm.

Här inne ser man nog mest, men sedan kan det vara rätt kul att komma ut och komma lite nära och känna på när de galopperar förbi. Det är ganska mäktigt, påpekar Lindbäck.

Huntingen är en höjdpunkt under tävlingsåret.

Hela tävlingen i sig är ett fantastiskt skyltfönster för sporten, att vi kan visa upp den på hemmaplan. Fälttävlan har inte någon riktigt stor tävling, tidigare fanns en i Malmö. Det är guld värt för oss att vi kan visa upp vår sport också.

Niklas Lindbäck tävlar med Poynstown Porsch, som ägs av Anna Hassö.

Falsterbo Hunting drar i gång onsdagen den 12 juli klockan 16.10.

Publicerad:
9 juli, 2023