Hoppa till innehåll

Bevattningsförbud upphör från och med 19 juli

Bevattningsförbudet i Vellinge kommun upphör från och med onsdagen den 19 juli.

Våra förbrukningsnivåer av dricksvatten är tillbaka på acceptabel nivå, konstaterar Ulf Andersson, chef för tekniska avdelningen i Vellinge kommun.

Bevattningsförbudet infördes den 16 juni.

Det har haft önskad effekt. Vi har klarat dricksvattenförsörjningen. Nu ser vi inga extremuttag av dricksvatten framför oss, men vi kan inte styra över vädret. Om vi skulle få en långvarig värmebölja och torka, så kan det bli aktuellt att införa bevattningsförbudet igen, säger Ulf Andersson.

Även om det nu åter är tillåtet att bevattna exempelvis sina gräsmattor under dagtid, så gör man det ändå med fördel under tidig morgon eller sen kväll då mindre del av vattnet avdunstar och mer hamnar i jorden där det gör nytta.

Publicerad:
18 juli, 2023