Hoppa till innehåll

Trygghetsarbete för företagarna ämnet vid frukostträff

Trygghet var temat för den frukostträff som Vellinge kommun på onsdagen bjöd in företagarna i Norrevångs företagsby till.

Kommunpolis Maria Jerlemar Molin, kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M), samt kommunens trygghetschef Sanna Quirico Rosenqvist informerade om trygghetsskapande åtgärder i kommunen och tog emot frågor i ämnet.

frukost1.jpeg

Det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet har hög prioritet i Vellinge kommun. Det är ett långsiktigt arbete som aldrig får vila, sa Carina Wutzler:
Ett framgångsrikt trygghetsarbete bygger på samverkan mellan kommunen och andra aktörer i samhället. Här har näringslivet en viktig roll. Vi vill gärna utveckla och bredda dialogen och samverkan vilket lyfts särskilt i den nya samverkansöverenskommelsen som tecknats mellan kommun och polis. Genom att arbeta tillsammans kan vi säkerställa att Vellinge är en fortsatt trygg kommun att bo, leva och verka i.

Maria Jerlemyr Molin tyckte det var bra att få knyta lite nya kontakter med företagarna på plats.

Vi har kriminella organisationer som är intresserade av att etablera sig på olika sätt och det ska vi vara lyhörda inför. Det kan gälla allt från att hyra lokaler till anställda som man upptäcker tillhör en kriminell organisation och då ska vi veta vad vi ska göra. Det är inte alltid man vet det, men genom att prata om det och skapa kontaktvägar, så tror jag vi kan nå framgång, sa Maria Jerlemar Molin.

Värd för evenemanget tillsammans med Vellinge kommun var Roy Giordano på livsmedelsföretaget The Fat Cow.

Den 3 maj klockan 8.30-9.30 är det företagare i Södervångs företagsby som får samma chans till information om kommunens och polisens trygghetsskapande åtgårder. Platsen för träffen är då Chemotechnique Diagnostics på Modemgatan 9 i Vellinge.

Publicerad:
27 april, 2023