Hoppa till innehåll

Gick du på vårt aprilskämt?

Det finns inga planer på att införa insekter som en del av skolmåltiden till våra elever.

I Vellinge kommun är skolmaten ett viktigt ämne och våra kockar och personal i skolköken får gång på gång priser och utmärkelser för sitt fantastiska arbete.
Skolköken arbetar också i stor omfattning med att servera så mycket ekologisk mat som möjligt.
Kommunens skolkök följer kraven om minst 50% ekologiska råvaror och är därmed KRAV-certifierade. Redan år 2020 var hela 65% av råvarorna ekologiska och har fortsatt att öka för varje år.
På skolorna i Vellinge kommun serveras allt oftare en hälsosam och näringsberikad vegetarisk kost, vilket är ett stort steg i rätt riktning både för djurens och miljöns skull.

Vellinge kommun kom på plats 2 i utmärkelsen ”Landets mest djurvänliga kommun år 2022”, just eftersom vi värnar om djur och natur i köken på skolorna.

Vi vill med detta inlägg hylla vår fantastiska kökspersonal som brinner för att våra elever ska berikas med en god och trivsam kulinarisk upplevelse varje dag!


Stort tack till er! ❤️🙏

Vill du veta mer om ätliga insekter? Det är ju faktiskt godkänt med flera sorters insekter som livsmedel och kanske inte allt för långt borta innan vi köper det som vilket protein som helst i handeln.

Läs mer på Livsmedelsverket

Publicerad:
2 april, 2023