Hoppa till innehåll

Trygghetsvandring i Vellinge

Tisdagen den 31 januari deltog ett 30-tal under trygghetsvandringen i Vellinge tätort. Under vandringen kunde boende, tillsammans med det lokala brottsförebyggande rådet, tjänstepersoner från kommunen, Vellingebostäder och polisen, tycka till om närmiljön. Fortfarande finns det möjlighet att skicka in dina synpunkter och förbättringsförslag mellan den 31 januari till den 20 februari, via den digitala trygghetsvandringen.

Trygghetsvandring Vellinge kommun

Trygghetsvandringar är en del inom det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet och är en metod för att uppmärksamma hur den fysiska miljön ser ut. Under kvällen vandrade deltagarna längs en sträcka i Vellinge tätort, bland annat delar av gator och platser såsom Herretorpsskolan, Vattentornsgatan, Vipgränden, Hököpingevägen, Framtidskompassen och Trädgårdsgatan. Under vandringen tittades det extra på olika variabler så som hur belysningen ser ut över olika platser, hur pass trivsam miljön är och om områden/byggnader är välskötta.

Jag är glad att så många tog sig tid och deltog. Det kom många bra synpunkter på hur stråket kan göras ännu tryggare och säkrare. De tar vi till oss i det fortsatta arbetet. Det blev även givande samtal kring andra frågor; både kring det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet men även kring skola, planerade byggnationer mm. Jag är glad och tacksam över det stora engagemanget, säger Carina Wutzler, Kommunstyrelsens ordförande.

Vad händer nu?

Synpunkter kommer att samställas och presenteras i lokala Brottsförebyggande rådet och på vellinge.se.

Möjlighet att fortfarande tycka till

Trygghetsvandringar är ett utmärkt sätt att samla in kunskap om ett område och få reda på vad du som medborgare tycker om din närmiljö. Hade du inte möjlighet att vara med igår? Under tre veckors tid framöver kan du vandra på egen hand. Genom länken nedan kan du enkelt skicka in dina synpunkter och förbättringsförslag.

Här lämnar du dina synpunkter

Publicerad:
1 februari, 2023