Hoppa till innehåll

Öppet hus på aktivitetshusen

Under september månad bjuder Vellinge kommun tillsammans med Förenade Care in kommunens seniorer till Öppet husdagar med inspirerande föredrag, möten och medborgardialog. Det kommer att talas om träning, kost, teknik och annat spännande och Jesper Aspegren berättar om vikten av verkliga möten.

Öppet hus hålls på våra aktivitetshus mellan klockan 11.00 - 17.00

Bäckagården, 13 september

Postgården, 14 september

Almgården, 15 september

De första 100 besökarna får goodiebags och det bjuds på hälsosamma shots med tilltugg. I restaurangen kan du köpa lunch och det bjuds på glass från glassbilen.

- Alla seniorer i kommunen är välkomna att lyssna på intressanta föredrag och även få information om den service kommunen erbjuder. Det är en fullspäckad dag och jag tror det kommer finnas något som passar alla. Vi vill även passa på att bjuda in till medborgardialog där besökarna får möjlighet att prata direkt med politikerna, säger Görel Bockasten, koordinator i vård- och omsorgsavdelningen.

På Öppet husdagarna får du möjlighet att prata med personal från hemtjänsten, seniorkontakterna och olika pensionärsföreningar. du får möjlighet att kolla ditt blodtryck och det kommer även finnas informationsmaterial. Förutom Jesper Aspegren kommer Lotta Törner, VD för Livsmedelsakademien, att prata om vikten av god kost och att äta varierat och sunt. Jörgen Nilsson, VD från DORO som kommer att berätta om teknikutveckling och vispoeten Ingegärd Sandell som tar med dig på en inspirerande föreläsning om att leva livet fullt ut.

- Vi har även glädjen att ha med oss energiknippet Lisa Kaptein Kvist som arbetar som gyminstruktör och kommer att prata om hälsa och balans, och hon bjuder även på ett litet träningspass på temat balans, säger Görel Bockasten.

Publicerad:
2 september, 2022