Hoppa till innehåll

Skydda dig mot bedrägerier!

Den senaste tiden har många äldre i kommunen utsatts för bedrägerier. De kan ske via telefon eller hembesök och gå till på olika sätt. Här ger vi, tillsammans med Polisen några tips för hur du kan skydda dig mot bedrägerier.

Det finns många sätt att bli utsatt för bedrägeri.

Ett exempel är att en person säger sig ringa från banken eller arbeta för polisen och behöver tillgång till ditt bankkort, pin-kod eller andra värdesaker. I vissa fall följer bedragaren upp samtalet med att komma hem till dig. En bedragare kan ange olika skäl till att vilja komma in i din bostad, det kan vara en eller två personer som ringer på din dörr och påstår att de behöver gå in i ditt hemför att utföra en kontroll. För att verka trovärdig kan bedragaren vara klädd i arbetskläder och ha passande utrustning. Var alltid skeptisk när du får ett oväntat hembesök eller samtal.

Polisens tips på hur du skyddar dig mot bedrägerier

Läs mer om hur du kan skydda dig mot bedrägeri på Polisens hemsida. Du kan även ladda ner och skriva ut ett informationsblad att sätta på kylskåpet eller ge till en anhörig.

Bedrägeri - skydda dig - polisen.se

Skydda dig mot bedrägerier - informationsblad för utskrift (PDF-dokument, 152 kB)

Publicerad:
19 maj, 2022