Hoppa till innehåll

Inbjudan: Emil & Känslogänget - en liten bok om stora känslor

Hur pratar man känslor med yngre barn? Jennifer Grann, Thea Fridh och Sofia Heimburg, tre elever från Sundsgymnasiet startade i höstas Big Feelings UF, ett UF-företag som drivs av tre elever på Sundsgymnasiet. De har skapat en bok som riktar sig till barn i förskole- och yngre skolåldern med budskapet att alla känslor är okej. Visionen är att öka medvetenheten och förebygga psykisk hälsa redan i ung ålder.

Boken heter Emil & Känslogänget och handlar om Emil som blir ledsen på rasten i skolan och springer till skogen. Hans favoritpedagog Johanna hittar honom och det blir dagen då Emil förstår att alla känslor är okej.

I framtagandet av boken har eleverna fått stöttning av en av Sveriges främsta föreläsare när det gäller barns känslor samt en beteendevetare som arbetar med vuxna som vill utveckla relationen med barn.

Emil och känslogänget.png

Boken har fått mycket uppmärksamhet och finns att köpa både online och hos lokala bokhandlare. I maj har de även möjlighet att vinna titeln årets UF-företag.

Det finns flera olika metoder i hur man kan prata om känslor med barn. Flera skolor använder Yam, ett program för att förebygga psykisk ohälsa, men nu vill Elevhälsan i Vellinge kommun hitta en gemensam metod för de kommunala skolorna. Därför kommer de kommunala skolorna få exemplar av Emil & Känslogänget att använda i undervisningen samt handledning i ämnet.

Den 20 april kl. 17.00 i matsalen i byggnad Borgen på Sundsgymnasiet har du möjlighet att träffa författarna och köpa boken.

Varmt välkomna!

Publicerad:
13 april, 2022