Hoppa till innehåll

Välkommen att delta i Skräpplockardagarna 2022!

Nu är det dags att anmäla sig till Skräpplockardagar 2022! Skräpplockardagarna är en årlig, rikstäckande kampanj som arrangeras av organisationen Håll Sverige Rent. Skolor och skolbarn lär sig mer om nedskräpning och plockar skräp tillsammans, och även allmänheten bjuds in att delta. Vellinge brukar hamna högt upp i Håll Sverige Rents kommunrankning över engagemang, och vi hoppas att många vill delta även i år!

I år är det valfritt datum för skräpplockardagarna, välj en dag då denna aktivitet passar er verksamhet. Insamlat skräp slängs sorterat i ert miljöhus eller på en återvinningsstation. Passar utmärkt för skolklasser, vägföreningar, och bostadsrättsföreningar. Skolor och förskolor får material från Håll Sverige Rent. Information för vägföreningar hittar du längre ner.

Anmälan gör ni här

Undervisningsmaterial och idéer på aktiviteter man kan göra i samband med skräckplockardagarna hittar du på skräplabbet.se.

Vill du anmäla din vägförening?

När anmälan är gjord via länken ovan är du välkommen att höra av dig till kommunens stadsträdgårdsmästare för att hämta material inför er skräpplockardag. Du kommer i kontakt med Elisabeth Sundgren på elisabeth.sundgren@vellinge.se.

Publicerad:
23 mars, 2022