Hoppa till innehåll

Varning för storm!

SMHI har utfärdat en varning på orange nivå ! Här får du veta mer vad som kan förväntas och vad du bör tänka på inför helgens oväder.

Vänligen läs informationen nedan!

Allvarliga konsekvenser för samhället och eventuell fara för allmänheten
Under helgen, främst fredag kväll till lördag, väntas en väderutveckling som kan medföra allvarliga skador på egendom och miljö. Allmänheten kan också skadas och uppmanas att vara försiktiga. Störningar i samhällsfunktioner är förväntade.
Allmänheten avråds från att genomföra aktiviteter som innebär utsatthet under förväntad väderutveckling samt uppmanas att vidta lämpliga förebyggande åtgärder för att minska konsekvenser för liv, miljö och egendom.

Vi uppmanar till att allmänheten tar in lösa föremål från sina trädgårdar och balkonger, och att om möjligt stanna inomhus för att inte riskera att bli skadad av kringblåsande och vältande föremål.
Det kan även bli störningar i trafiken.

Mer information hittar du via länkarna nedan.
SMHI
Skånetrafiken
SJ
Räddningstjänsten Syd
Havsnivåer och vågor
E.ON felanmälan

Att förbereda sig för oväder

  • Ställ in eller förankra lösa föremål på tomten, exempelvis cyklar, krukor, trädgårdsmöbler eller andra föremål som kan blåsa iväg och ställa till skada.
  • I fall det blir strömavbrott kan det vara skönt att ha en ficklampa och batteridriven radio. Är strömavbrottet omfattande kommer det meddelande om detta på Sveriges Radio P4.
  • Ladda din mobil och bärbara dator redan nu.
  • Ge dig inte ut i ovädret i onödan.

Lokala variationer kan förekomma!

Förändrad havsnivå

Havsnivån kan också också stiga. Följ rapporteringen om havsnivåer och vågor i länken ovan.

Publicerad:
18 februari, 2022