Hoppa till innehåll

Invigning av Stationsläget vid Hagarondellen i Skanör

I december är det trafikstart för SkåneExpressen 15, den nya busslinjen mellan Falsterbonästen och Malmö. En viktig del för kommunen är att bygga om hållplatserna till stationer med högre standard, så att det blir bekvämt och enkelt att byta från ett trafikslag till ett annat. Stationerna kommer utrustas med nya väderskydd, förbättrade cykelparkeringar och på vissa platser fler pendelparkeringar för bil.

En av stationerna utmed busslinjen är Haga, en av de befintliga hållplatserna som byggts om till station. Hållplatsen är idag välbesökt och ambitionen är att det ska bli enklare att även cykla till stationen. Därför har det utökats med fler parkeringsplatser för både bil och cykel.

Det nya stationsläget är färdigt att sättas i bruk och det vill vi uppmärksamma med en invigning! Den 1 mars kl. 07.15 samlas tjänstemän från kommunen som varit involverade i bygget tillsammans med kommunstyrelsens ordförande och tekniska nämndens ordförande. Bullar kommer att serveras till morgonpendlarna.

Välkomna!

När: 1 mars kl. 07:15

Var: Stationsläget vid Hagarondellen i Skanör

Publicerad:
28 februari, 2022