Hoppa till innehåll

Årets Trygghetsambassadör 2021

För fjärde året i rad delades utmärkelsen ”Årets trygghetsambassadör” ut. I år vann Mattias Stjärna som överaskades på jobbet av Tina Larsen, trygghets- och säkerhetsutvecklare och Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande. Mattias Stjärna kommer även att uppmärksammas vid kommunfullmäktige sista sammanträde, tillsammans med andra pristagare under året.

Utmärkelsen Årets trygghetsambassadör är ett led i kommunens satsning på det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Priset går till en eller flera aktörer som är verksamma inom kommunen och som på ett eller annat sätt lyfter trygghetsfrågorna på ett positivt sätt. Att bli utnämnd till trygghetsambassadör är ett hedersuppdrag som prisvinnaren får behålla för alltid.

Det långsiktiga syftet med att utse trygghetsambassadörer är att dessa, tillsammans med företrädare från kommunen, civilsamhället, näringslivet och invånarna skapar ett nätverk där de olika kompetenserna och erfarenheterna möts och tillsammans bidrar till att uppmärksamma Vellinge kommun som en trygg och säker kommun.

Motivering:

Med en äkthet, sitt driv och på ett känslosamt sätt aktiverat ungdomarna i kommunen. Årets trygghetsambassadör har genom sitt arbete både på fritiden och arbetstid, bemött ungdomar och äldre under dygnets alla tider. En sann kämpe som alltid tänker på andra. Pristagaren är en sann förebild och arbetar med ett stort hjärta, hängivenhet, engagemang och självklar kärlek till kommunens ungdomar. En person som är hjälpsam och alltid glad och positiv. Priset till årets trygghetsambassadör tilldelas Mattias Stjärna

Publicerad:
18 november, 2021