Hoppa till innehåll

Arriedagen - Fågel, fisk eller mitt emellan?

Den 10 oktober vill vi skapa en familjedag där vi möts på kors över kommungränserna i ett naturreservat som är öppet för oss alla. Under dagen upplever vi tillsammans naturens små underverk, såväl fågel som fisk och annat som naturen har att erbjuda. Från Vellinge kommun anordnas tre gratis bussturer.

Gå en guidad tur längs med Bara-vara-stigen, lär dig mer om friluftsliv, hur du gör upp en eld eller ta en närmare titt på de småkryp som finns i dammen eller bland löven.

Detta är några av alla de gratisaktiviteter som erbjuds under dagen. Det är ett fantastiskt tillfälle att upptäcka nya saker och träffas på ett lättsamt och glädjerikt sätt.

Från Vellinge kommun anordnas gratis bussturer som tar en fram och tillbaka.

Avgång: Vellinge kommunshus (parkeringen), klockan 10.30
Tillbaka: Arrie strövområde, klockan 14.00

Avgång: Skanör centrum (busshållplatsen utanför ICA Skanör), klockan 11.30
Tillbaka: Arrie strövområde, klockan 15.00

Avgång: Höllviken centrum busshållplats, klockan 11.45
Tillbaka: Arrie strövområde, klockan 15.00

Antal sittplatser i bussen är begränsat liksom plats för barnvagn. Anmäl dig i god tid eftersom det är först till kvarn som gäller. Endast sällskap med bekräftad bokning kan följa med på bussen.

Anmälan görs till: naturnara@vellinge.se och i ämnesraden skriver du Arrie.
I mejlet skriver du för- och efternamn på de vuxna och barn som vill åka med i bussen. Ditt telefonnummer så vi kan kontakta dig samt om du behöver reservera en plats för barnvagn, meddela gärna om du har möjlighet att fälla ihop den.

Observera att varje sällskap behöver ha minst en person som är över 18 år, som i sin tur ansvarar för samtliga minderåriga i sällskapet.

Arriedagen arrangeras av Vellinge kommun, Malmö Stad, Luften är fri, Vattenverkstaden och Stiftelsen Skånska Landskap i samarbete med Region Skåne, Wadajir förening, arvsfondsprojektet Sinnesbad, Vattenvetarna Malmö Museer, Allaktivitetshusen i Malmö, Rosengårds fastighets AB och Vellinge scoutkår.

Publicerad:
4 oktober, 2021