Hoppa till innehåll

Namntävling för våra verksamhetsområden

Vellinge kommun vänder sig till dig som vill vara med och sätta din prägel på omgivningen och vara en del av den fortsatta utvecklingen. Vellinge växer och med det tillkommer det nya områden för både boende och företag. Nu utlyser vi en namntävling för det nya verksamhetsområdet som kommer ta form mellan E6 och väg 100. Samtidigt vill vi passa på att namnge våra två befintliga verksamhetsområden, det södra och det norra.

Det nya verksamhetsområdet mellan E6 och väg 100 ska bli ett attraktivt område med en tydlig hållbarhetskaraktär. På platsen kommer det vara en variation av småskaliga och större verksamheter. Samtidigt kommer det att bli ett komplement till det befintliga södra verksamhetsområdet som ligger på den östra sidan om E6.

På andra sidan stan ligger i dag det norra verksamhetsområdet som alldeles nyligen har fått en ny infart med cirkulationsplats som tar en direkt från norra infarten in till de centrala delarna av Vellinge. Detta har medfört att det nu blir enklare för dig som bor i Vellinge och de som besöker Vellinge att ta sig till Vellinge centrum.

- Vellingeborna är engagerade så jag hoppas på många fina, smarta och roliga förslag. Vi vill att våra verksamhetsområden ska fortsätta präglas av sin egen karaktär och genom att namnge dem så får de också en tydligare identitet, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler.

Namntävlingen pågår fram till söndagen den 24 oktober. Därefter väljer en jury ut de namnen som de anser speglar och lyfter de olika verksamhetsområdena på bästa sätt. Vinnaren presenteras och får sedan vara med att officiellt döpa de nya och de befintliga verksamhetsområdena.

Juryn består av:

Gustaf Lorentz, kommunikationschef

Annica Carlstedt, näringslivs- och turismchef

Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer om Verksamhetsområde E6 och väg 100

Publicerad:
24 september, 2021