Hoppa till innehåll

Undvik trängsel på våra stränder i sommar

Sommaren är här och många har påbörjat semestern. Om vädret tillåter vill många av oss njuta av de härliga strand- & badmiljöer som finns i vår kommun. Med en fortsatt rådande pandemi vill vi samtidigt uppmärksamma alla på att vistas på stränderna på ett ansvarsfullt sätt och att hjälpas åt att undvika trängsel.

Tänk på att hålla avstånd till andra sällskap och visa hänsyn. Trängsel uppstår lätt vid bryggor och på mer populära strandremsor och kan lätt undvikas genom att vi alla vidtar vissa åtgärder. Ett tips är att besöka platser vid tidpunkter då inte lika många människor brukar vistas där. Vid bryggor kan det räcka med ett dopp för att sedan lämna plats åt nästa badsugna person. Tänk även på att parkera klokt så att räddningstjänsten kan komma fram. Är en parkering full går det oftast att söka sig en bit längre bort.

Om du vill veta mer finns våra livräddare på plats på stränderna i Skanör Falsterbo, Höllviken och Ljunghusen – de hjälper gärna till att svara på frågor!

Här kan du läsa mer om våra stränder

Stränderna i Vellinge

Här kan du läsa mer om rådande restriktioner och åtgärder kopplade till coronapandemin

Information kopplat till coronaviruset

Publicerad:
6 juli, 2021