Hoppa till innehåll

Trygghetsambassadörer delar ut information

Under sommaren delar trygghetsambassadörer i Vellinge ut information om grannsamverkan till hushåll runt om i Vellinge kommun. Syftet är att sprida kunskap kring hur man skyddar sin bostad och på så sätt främja trygga och säkra bostadsområden.

Trygghetsambassadörerna Boo Axelzon och Roland Ripmark har besökt närmare 10 000 villaägare i Vellinge kommun under de senaste 3 åren. Enligt lokalpolisen har initativet varit en framgång och bland annat bidragit till att minska mängden inbrott radikalt. Trygghetsambassadörerna delar ut information från Villaägarföreningar, kommunen och polis samt information om hur man kan samverka vid grannsamverkan. Tillsammans med polis och trygghetsvärdar anordnas även villaägareträffar på flera orter.

Vid närmare frågor eller funderingar kontakta ambasadörerna på trygghetsambassadorerna@gmail.com

Publicerad:
8 juni, 2021