Hoppa till innehåll

Vellinge kommuns näringslivspris 2021

Linda Letelier Hansson, VD och ägare till Lindas Fingermat AB, tilldelas Vellinge kommuns näringslivspris 2021.

Näringslivspris lindas fingermat.jpg

Vellinge kommuns motivering:

"Vinnaren av Vellinge kommuns näringslivspris 2021 är en uppskattad ambassadör från Skanör - en lokalt välförankrad entreprenör med många strängar på sin lyra och fokus på ständig utveckling.

Linda Letelier Hansson har rönt nationella framgångar som såväl TV-kock som författare.

Sedan drygt fem år driver Linda bistron Lindas Fingermat där det serveras läckra rätter gärna tillagade av lokalt producerade och ekologiska råvaror med egen touch. Lindas kulinariska färdigheter och härliga engagemang uppskattas av många.

Under året som gått har Linda, förutom att driva restaurang- och cateringverksamhet, varit med och tagit fram världens första kockklänning (miljöcertifierad, så klart) och släppt sin andra kokbok. Linda ställde dessutom snabbt om under pandemin erbjöd sina gäster att beställa mat via en app för take-away och för beställning direkt från bord.

Linda deltar i flera nätverk och är en inspiration för många andra entreprenörer.

Linda är mycket aktiv på sociala medier där hon marknadsför sin egen och även andras verksamheter och Skanörs hamn som destination på ett smakfullt och lockande sätt. Linda är en av krafterna som har bidragit till att utveckla hamnen till en mötesplats året runt."

Lindas fingermat näringslivspris bild 3.jpg

- Med priset vill vi visa att näringslivet spelar en viktig roll i kommunens utveckling. Vi vill uppmärksamma företagare som genom sitt entreprenörskap jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter på ett hållbart och lönsamt sätt, säger kommunstyrelsens ordförande, Carina Wutzler (M).

Vellinge kommun delar för fjärde året ut ett pris till duktiga företagare för att uppmuntra och uppmärksamma det betydelsefulla arbete som görs. Allmänheten bjuds in att nominera företagare och sedan utser kommunstyrelsens arbetsutskott en vinnare. Utöver äran består priset av 10 000 kr som kommer att delas ut på årets näringslivsgala "Stjärnkväll" som planeras äga rum den 14 oktober.

Tidigare pristagare:
2018: Anders Billing, Nils Asps Bok- och pappershandel
2019: Bo Niklasson, Chemotechnique Diagnostics AB
2020: Kalle Nyqvist, Pro Support Scandinavia AB

Publicerad:
21 maj, 2021