Hoppa till innehåll

Välkommen att delta i Skräpplockardagarna 10-26 april!

I flera år har Vellinge haft ett stort engagemang under skräpplockardagarna. Nu är det snart dags för årets kampanj och trots att omständigheterna är annorlunda i år så finns det goda möjligheter att göra en insats.

Skräpplockardagarna är en årlig, rikstäckande kampanj som arrangeras av organisationen Håll Sverige Rent. Skolor och skolbarn lär sig mer om nedskräpning och plockar skräp tillsammans, och även allmänheten bjuds in att delta. Vellinge brukar hamna högt upp i Håll Sverige Rents kommunrankning över engagemang, och vi hoppas att många vill delta även i år!

Skräpplockardagarna pågår den 10-26 april.

Ställ med sopsäckar kommer finnas utplacerade på våra stränder. Välkommen att ta en säck och plocka lite skräp under promenaden. När du plockat färdigt så kom ihåg att knyta säcken ordentligt, och ställ sen säcken vid en papperskorg eller offentlig toalett. De fyllda säckarna plockas upp av kommunen.

Den 24 april bjuder Friskis & Svettis och Vellinge kommun in till plogging – promenad eller joggingtur kombinerat med skräpplockning vid vägar och längs stranden. På grund av pandemiläget så är det obligatoriskt med föranmälan, och alla får egna starttider. Föranmälan görs via e-post till kansli@vellinge.friskissvettis.se , sista dagen för anmälan är den 22 april.

Skolor anmäler sig direkt på webbplatsen Håll Sverige Rent.

Publicerad:
30 mars, 2021