Hoppa till innehåll

Kommunal folkomröstning ska hållas i Vellinge kommun

Den 1 mars beslutade kommunfullmäktige om att en folkomröstning ska hållas om Naturum och konsthall ska vara kvar i kommunal regi på Falsterbo Strandbad.

Det var i december 2020 som en namninsamling för en folkomröstning, ett så kallat folkinitiativ, lämnades in till Vellinge kommun. Antalet godkända namnunderskrifter överskred med de 10 procent (cirka 2800) av röstberättigade i kommunen. Därmed uppfylldes kraven för att väcka ärendet i kommunfullmäktige.

Fullmäktige har nu tagit ställning i frågan och folkomröstning kommer äga rum söndagen den 6 juni.

Frågan på röstsedlarna är: ”Ska naturum och konsthall vara kvar i kommunens regi på Falsterbo Strandbad, med fortsatt utveckling av verksamheterna?” Du kommer att få din röstsedel i röstningslokalen. Det kommer att finnas tre röstsedlar, en för JA eller en för NEJ och en blank.

Du kommer att kunna rösta på omröstningsdagen i sju olika lokaler i kommunen, en i Falsterbo, en i Skanör, en i Ljunghusen, två i Höllviken och två i Vellinge. Det kommer stå på ditt röstkort var du kan rösta.

Tiden för röstning är kl. 8-20 den 6 juni. Du kommer dessutom att kunna förtidsrösta 27 maj-4 juni i två lokaler, en i Vellinge och en i Skanör/Falsterbo. Ambulerande röstmottagning kommer även att erbjudas med en mobil lösning på olika ställen i kommunen.

På sidan Folkomröstning har vi samlat all information.

Här hittar du vanliga frågor och svar om folkomröstningen

Publicerad:
9 mars, 2021