Hoppa till innehåll

Två nya laddplatser klara

Antalet laddplatser i kommunen fortsätter att öka och nu är ytterligare två nya platser klara. I dagsläget har kommunen låtit installera 34 publika laddstolpar på 20 olika platser.

De två nya laddplatserna finns på Falsterbovägen 68 i Höllviken (Centrala Höllviken, vid COOP-butiken) och i Västra Ingelstad, Lillsjövägen 7 (vid idrottshallen vid Framtidskompassens skola). Förutom att vara en del av kommunens satsning har dessa laddplatserna delfinansierats av Naturvårdsverket och deras investeringsstöd Klimatklivet.

I dagsläget har kommunen låtit installera 34 publika laddstolpar på 20 olika platser i kommunen och ytterligare platser planeras för 2021. De 34 laddstolpar som står klara idag beräknas bidra till en minskning av totalt 95 200 kg koldioxidekvivalenter per år, baserat på Energimyndighetens klimatvärdering för laddstolpar.

Här på informationskartan kan du se var de publika laddstolparna finns:

Informationskarta

Vill du veta hur du gör för att ordna privat laddplats? Kontakta din kommunala energi- och klimatrådgivare så får du hjälp.

Klimat- och energi-rådgivare

Publicerad:
28 januari, 2021