Hoppa till innehåll

Distansundervisning på Vellinges kommunala högstadieskolor

Vellinges kommunala högstadieskolor övergår till distansundervisning fram till och med den 24 januari på inrådan av Smittskydd Skåne.

Smittspridningstakten i Skåne har under december månad varit mycket hög. Som en följd av detta har belastningen på sjukvården ökat dramatiskt. Smittskydd Skåne befarar en ytterligare smittspridning när många nu återvänder till sina arbetsplatser och skolorna öppnar på nytt efter jullovet. Idag torsdag meddelade därför Smittskydd Skåne att man anser att regionens högstadieskolor, där detta är möjligt, bör övergå till distansundervisning till och med den 24 januari.

- Vi har beslutat att följa Smittskydd Skånes rekommendation och införa distansundervisning. Med en delvis stängning av högstadiet kommer flertalet av eleverna att undervisas på distans, samtidigt som det finns en möjlighet för elever med särskilda behov att även fortsättningsvis få undervisning på plats i skolan, säger Anders Grundberg, utbildningschef i Vellinge kommun.

Grundsärskolan kommer fortsätta bedriva undervisning på plats.

Elever och vårdnadshavare kommer få mer information i V-klass.

Publicerad:
7 januari, 2021