Hoppa till innehåll

Symtomfria barn bör stanna hemma om någon i hemmet har covid-19

Folkhälsomyndigheten ändrar nu sina rekommendationer för barn i för- och grundskola. Precis som ungdomar i gymnasiet rekommenderas nu alla barn att stanna hemma om någon i hemmet har covid-19.

Förhoppningen från Folkhälsomyndigheten är att förändringen av rekommendationen ska skapa lugn och arbetsro och möjliggöra att fokus läggs på det pedagogiska arbetet. Man hoppas att den nya rekommendationen kan stilla oro och betonar samtidigt att bedömningen kvarstår att barn har en låg smittsamhet.

Vellinge kommun följer rekommendationerna och uppmanar vårdnadshavare att hålla sina barn hemma när någon i hushållet har covid-19. Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Publicerad:
1 december, 2020