Hoppa till innehåll

De är årets kulturstipendiater

Nu är det klart vem som får Vellinge kommuns kulturstipendium. Stipendiet delas i år av två lovande kulturutövare, nämligen konstnären Susanna Kempe och dansaren Katarina von Lingelsheim.

Varje år delar Vellinge kommun ut ett stipendium, på 10 000 kronor, för att stödja och uppmuntra talangfulla utövare från olika kulturella områden.

I år delas stipendiet av två personer.

Katarina von Lingelsheim (klassisk balett)

Kultur- och fritidsutskottets motivering:

"Din passion för klassisk balett väcktes tidigt och har varit din följeslagare under åren. Du har gjort stora tekniska och konstnärliga framsteg och har gjort framträdande roller i flera uppsättningar. Vellinge kommun vill uppmuntra dig att fortsätta att förverkliga din yrkesdröm genom att tilldela dig Vellinge kulturstipendium.”

Susanna Kempe

Motivering:

"Ditt starka intresse för att teckna och måla började i tidig ålder. Det har gett resultat. Du har idag en spännande och ovanlig kombination av kunskap i traditionellt måleri i olja samt datorbaserad konst i 3D. Dessa förstärker varandra i uttryck och ger en förståelse för uttryckens olika förutsättningar. Vellinge kommun vill uppmuntra dig att fortsätta förkovra dig på din resa i måleriets fantastiska värld genom att tilldela dig Vellinge kulturstipendium."

Vellinge kommuns kulturstipendium är främst ämnat för personer som står i början av sin konstnärliga bana. Stipendiaten skall vara eller har varit folkbokförd i eller har annan särskild anknytning till Vellinge kommun.

Publicerad:
1 december, 2020