Hoppa till innehåll

Anderz Wrethov blir "Artist in Residence" på Kulturskolan Artisten

Den framgångsrika låtskrivaren och musikproducenten Anderz Wrethov startade sin karriär på dåvarande Vellinge musikskola. Under 2021 kommer han att inspirera kulturskolans elever med bland annat workshops och konserter. 

Vellinge kulturskola Artisten kan stolt presentera Anderz Wrethov som ”Artist in Residence 2021”.

Grunden till Anderz långa och framgångsrika karriär lades på Vellinge musikskola (som sedan blev kulturskola) och han har sedan fortsatt som erkänd låtskrivare både i Sverige och internationellt. Bland framgångarna finns 2019 års vinnarlåt i Melodifestivalen, ”Too late för love” och flera landsplågor som exempelvis ”Guld och gröna skogar”.

Anderz kommer under 2021 att inspirera kulturskolans elever på olika sätt, dels genom workshops om hur en skriver den bästa låten men även med konserter där eleverna framför hans låtar.

- Jag ser fram emot ett spännande samarbete med Anderz och Vellinge kulturskola Artisten. Anderz visar att med hårt arbete, talang och glädje till musiken kan man höras ända från Vellinge till finalen på Eurovision, säger Margareta Månsson, chef för kulturskolan.

Publicerad:
1 december, 2020