Hoppa till innehåll

Vellinge kommuns budget för 2021

Måndagen den 9 november antog kommunfullmäktige budgeten för 2021. Budgeten innebär en oförändrad skattesats på 18,5 procent per skattekrona och årsresultatet budgeteras till 46,9 miljoner kronor.

Årets budget innehåller verksamhetssatsningar på 55 miljoner, i satsningar ingår bland annat 12 miljoner kronor till framtidssäkrad välfärd. Dessutom tillförs utbildningsnämnden 15 miljoner och omsorgsnämnden 19 miljoner.

Utdrag ur budgeten

- Budget 2021 är en långsiktig, ansvarstagande och framtidsfokuserad budget. Vårt främsta uppdrag är att se till att det finns en bra och trygg skola och äldreomsorg och med denna budget kan vi fortsätta att erbjuda detta med hög kvalitet. Vi väljer också att växla upp vårt arbete med hållbarhet och framtidssäkrad välfärd. Detta i kombination med ordning och reda i ekonomin och att skattebetalarnas pengar används på ett effektivt sätt, är en förutsättning för att vi ska fortsätta vara en framgångsrik kommun, en kommun med bättre utsikter helt enkelt, säger Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande.

För planeringsförutsättningar för budget 2021 råder stor osäkerhet för ekonomi och verksamhet med anledning av Covid19.

Publicerad:
10 november, 2020