Hoppa till innehåll

Vellinge kommun ökar i Lärarförbundets ranking

I dag presenterade Lärarförbundet sin ranking Bästa skolkommun. Vellinge kommun rankas i år på plats 15 i riket vilket är en förbättring jämfört med förra året.

Vellinge rankas dessutom som tredje bästa skolkommun i Skåne. Goda studieresultat och hög andel utbildade lärare, hög andel barn i förskola samt gymnasieexamen inom tre år är fortsatta styrkor i Vellinge kommun.

Aktiv skolgång.jpg

Vellinge får höga placeringar på de kunskapsresultatrelaterade parametrarna, andelen utbildade lärare och vi förbättrar vår placering på totalen – vilket såklart är glädjande. Samtidigt är Lärarförbundets nya rankning inte lika bred som den vi arbetat med tidigare och spelar bland annat därför inte samma roll för vårt arbete och våra målsättningar som den gjort tidigare, säger Gustav Schyllert, utbildningsnämndens ordförande.

Publicerad:
11 november, 2020