Hoppa till innehåll

Julhandla lokalt på ett säkert sätt

Det blir en annorlunda julhandel i år. För att minska smittspridningen så uppmanas vi att handla säkert, undvika trängsel och hålla avstånd. Att helt enkelt handla på andra sätt än vad vi är vana vid. Det kan du göra och samtidigt stötta våra lokala företagare.

- Det är roligt att se att våra företagare är så kreativa och flexibla. Det gör det möjligt för oss att både kunna handla lokalt och säkert och på så sätt tillsammans stötta vårt lokala näringsliv, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler.

Butiker och restauranger i Vellinge kommun har anpassat sina verksamheter så vi kan fortsätta handla säkert. Några butiker har infört möjligheter till privatshopping, det vill säga att man som kund kan få handla utanför ordinarie öppettider. Andra butiker erbjuder hemleverans, onlineshopping och möjlighet att hämta sina varor och betala utanför butiken. I flera butiker kan kunder också handla via sociala medier, Facebook och Instagram. För att undvika risken för smittspridning, planera dina inköp och undvik att handla vid tidpunkter då många vistas i butikerna.

Butikerna har handsprit tillgängligt, markeringar om att hålla avstånd och särskilda plexiglas, allt för att minska trängseln och öka säkerheten.

- Jag hoppas att många vill fortsätta julhandla lokalt i Vellinge kommun. Det finns ett stort utbud, större än vad många kanske tror, och det vill vi ju ha kvar. Tänk på att hålla avstånd och handla säkert, på det sätt som passar dig bäst, säger näringslivschef Annica Carlstedt.

Mer information om vad olika butiker och restauranger erbjuder hittar du på

https://www.facebook.com/sfcentrum/

https://www.facebook.com/handelsplatshollviken/

https://www.facebook.com/VellingeCentrum/

Publicerad:
26 november, 2020