Hoppa till innehåll

Förbättringar för groddjur och backsvalor

Vecka 46 påbörjas arbetet med att förbättra förutsättningarna för backsvalor och groddjur vid gamla motocrossbanan i Skanör. Bland annat ska strandpaddor få två nya dammar och svalor en ny brant att häcka i.

Nu påbörjar Vellinge kommun LONA-projektet (Lokala Naturvårdsprojektet) ”Backsvalor och groddjur på motocrossbanan i Skanör, i naturreservatet Skanör-Höll.

I projektet bygger vi två nya dammar och två nya övervintringsplatser för strandpaddan. Vi anlägger också en brant för backsvalorna, som är den minsta av våra svalor, att häcka i.

Eftersom detta är en del av arbetet med att återställa området till strandbetesmark innebär det att kullar och höjder ska jämnas med marken. Massorna som uppstår på grund av detta ska användas till backsvalebranten. Efter att projektet är färdigt ska området stängslas och betas.

Arbetet kommer inte att innebära några trafikstörningar, men besökare kommer inte att kunna parkera vid ingången till motocrossbanan under tiden arbetet pågår, eftersom maskinerna behöver kunna ta sig in och ut från området.

Publicerad:
3 november, 2020