Hoppa till innehåll

Årets trygghetsambassadör 2020 utsedd

Utmärkelsen går till Bengt Carlsson. Bengt startade grannsamverkan på Olsgården i Vellinge och har med stor entusiasm och målmedvetenhet skapat en miljö där boende känner sig säkrare och tryggare i sitt närområde.

IMG_0314.JPG

På bilden, från vänster: Carina Wutzler, Bengt Carlsson, samt kommunens trygghets- och säkerhetsutvecklare Tina Larsen.

Priset delades ut med motiveringen:

Årets trygghetsambassadör har genom sitt arbete med grannsamverkan för Olsgården, bidragit till att boende idag känner sig trygga och säkra. Syftet med grannsamverkan har varit att göra bostadsområdet mindre attraktivt för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet samt att pristagaren givit kunskap om hur man skyddar sin bostad.

Pristagaren har genom sitt arbete varit en god förebild och ambassadör för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i kommunen.

Priset Årets trygghetsambassadör delas i år ut för tredje gången och består, förutom äran, av 10 000 kronor. Priset är en del av kommunens satsning på det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Det går till en eller flera personer som genom sina insatser har lyft trygghetsfrågorna på ett positivt sätt.

Publicerad:
20 november, 2020