Hoppa till innehåll

Advents- och julfirande i Vellinge kommun

På grund av coronapandemin är det mycket som fått skjutas fram eller ställas in under 2020. Men julen skjuter vi inte fram, vi gör bara firandet lite annorlunda! Här kan du läsa mer om hur vi i Vellinge kommun hjälper dig att på ett coronasäkert sätt ladda upp inför julen.

Digitala adventskalendrar

Missa inte Kulturskolans digitala adventskalender. Från den 1 till 24 december kan du öppna en lucka på kulturskolans hemsida https://vellinge.se/vellinge-kulturskola-artisten/

Även ungdomsrådet bjuder på en digital adventskalender. Håll utkik på deras facebooksida https://www.facebook.com/vellingeungdomsrad

Barnens gran

Evenemanget Barnens gran är en kär tradition sedan 16 år tillbaka, då en gran på Lilla torg i Vellinge pyntas med förskolebarnens egentillverkade julpyssel. De tidigare åren pyntades granen fredagen innan första advent i förskolebarnens närvaro och barnen bjöds på korv och dricka. I år kan vi tyvärr inte samlas för att gemensamt titta när barnen klär granen men vi kan med glädje berätta att granen nu är klädd. Välkommen förbi när det passar dig.

Luciatåget sprider julsång från norr till söder i Vellinge kommun!

Minns ni sommarens Allsångståg? Succén är tillbaka på själva Luciadagen för att sprida julglädje genom hela Vellinge kommun! Orkestern spelar medan tåget kör runt och gör korta stopp vid våra äldreboenden.

Tidtabell den 13 december
Mellan ca kl. 11- 12
genomfart genom V. Ingelstad by vid kyrkan och Östra Grevie centrum

Mellan ca kl. 12- 13 genomfart genom Vellinge centrum runt torget
Mellan ca kl. 13.45- 14.30 genomfart genom Falsterbovägen via Höllviken centrum

Mellan kl. 15.20- 17 genomfart genom Skanörs centrum runt torget och Falsterbo

Öppna ditt fönster och håll utkik efter Luciatåget!

Publicerad:
27 november, 2020