Hoppa till innehåll

Nyinvigning av Postiljonens trädgård under festliga former

Fredagen den 18 september var det dags för fest på Postiljonen, vård och omsorgsboende i Höllviken. Den vackra innergården har kompletterats med flera trevliga detaljer.

Helena Hägg klipper det röda bandet till nya uteplatsen

Helena Hägg klipper det röda bandet till nya uteplatsen.

Det är Helena Hägg, projektledare på Vellinge kommuns vård och omsorgsavdelning som hållit i projektet. Flera blomlådor har införskaffats, vilka sedan har fått benstativ byggda i lagom arbetshöjd. Innergården har kompletterats med fågelbad i olika storlekar, fågelholkar och insektshotell. Dessutom har det byggts en skön uteplats med både sittgrupp och växter. Sedan har växter planterats och fågelbaden dekorerats av personalen.

I fredags var det dags för Helena att klippa det röda bandet och inviga den fina uteplatsen tillsammans med alla på Postiljonen. Festen inleddes med tipspromenad på förmiddagen. -Frågorna handlade om både natur och fåglar, berättar Ulla Olin och Margaretha Sjödahl som båda bor på Postiljonen. -Och vi vann tipsrundan konstaterar Margaretha nöjt.

Här är en skön plats för fika säger Margaretha

Här är en skön plats för fika säger Margaretha.

På eftermiddagen var det samling i trädgården, då var det nämligen dags för hattparad. Både Ulla och Margaretha hade köpt nya hattar. -De var på rea för 100kr styck. -Och de som inte hade egna hattar fick låna av Trivsel-Camilla som vi kallar henne, berättar Margaretha.

Ulla njuter av den fina utemiljön

Ulla njuter av den fina utemiljön.

Trivsel-Camilla heter egentligen Camilla Kellgren, hon är Leva livet inspiratör hos Förenade Care på Postiljonen. Hon var förstås med och arrangerade festen. Efter hattparaden bjöds det på bubbel och jättegoda tunnbrödsrullar och brieost med fikonmarmelad, det kändes festligt och lite lyxigt tyckte alla.-Vi har mycket livemusik här säger Camilla. Och det är väldigt omtyckt. Musikunderhållningen stod Stefan Linde för, han sjöng och spelade gitarr.

IMG_1003.jpg

Ulla och Margaretha tycker om att sjunga och är med i Postiljonens kör. - Det var så roligt när jag kom hit säger Ulla. -Här får man sjunga så mycket man vill, och ingen rättar mig när det blir fel, det är skönt.Margaretha som är yngre än de andra på boendet önskar sig mer 60-70talsmusik. Om jag får önska hade det varit trevligt att få hit Michael Wiehe, säger hon.

På Postiljonen används trädgården mycket. Och den är ett vackert blickfång för de boende som har fönster inåt gården. Under festens gång fick den nya uteplatsen ett namn, det Italieninspirerade namnet Postiljonens Terrazza, vilket var Ullas idé. Och det känns faktiskt italienskt här, växterna trivs i den ombonade och lugna miljön, och i luften flyger fjärilarna runt tillsammans med bin och annat smått. Trädgården har blivit en ännu härligare plats för avkoppling för både boende och personal på Postiljonen.

Publicerad:
13 oktober, 2020