Hoppa till innehåll

Vad ska Höllvikens nya grundskola heta?

För att möta behovet av skolplatser i kommunen ska det byggas en ny grundskola i Höllviken. Skolan planeras stå färdig hösten 2023, men redan nu har du chansen att namnge skolan!

Skolan, som ska rymma cirka 550 elever från förskoleklass till nian, kommer att byggas i korsningen Henriksdalsvägen/Kämpingevägen i Höllviken. Just nu befinner sig projektet i planeringsfasen, men det finns redan en tydlig plan för hur skolan, bestående av tre byggnader, ska se ut.

Inspiration till arkitekturen har hämtats från de kringbyggda gårdar som karaktäriserar Söderslätts öppna landskap, och visionen är att skapa en skola mitt i byn där eleverna kan vistas både under skoltid och på fritiden.

Bland hemklassrum och genomarbetade specialsalar ska det finnas kreativa ytor för såväl elever som pedagoger. Det kommer också finnas stora möjligheter till social samvaro och skolbyggnaderna ska inramas av varierande utemiljöer som sträcker sig ut mot det kringliggande samhället.

Nu hoppas vi att du, med lite mer bakgrundsinformation om Höllvikens nya skola, fått inspiration och idéer att spinna vidare på. Följ länken nedan för att skicka in ditt kreativa namnförslag tillsammans med en kort motivering till varför just ditt bidrag är passande. Lycka till!

Namntävlingen är avslutad.

Flygvy uppdaterad.jpg

Ungefär såhär kommer skolan se ut när projektet är färdigt. Skiss: Arkitektkontoret Tengbom

Publicerad:
4 september, 2020