Hoppa till innehåll

Många intressanta samtal på informationsträff om nya Skåneexpressen

Förra veckan arrangerade Vellinge kommun och Skånetrafiken en gemensam informationsträff om nya Skåneexpressen mellan Falsterbonäset och Malmö. Många intressanta synpunkter kom fram och nu väntar ett fördjupat arbete med flera av dessa frågor. Tack till alla er som kom på mötet!

På träffen i Skanör fanns flera representanter från både Vellinge kommun och Skånetrafiken på plats för att prata om och svara på frågor om den nya Skåneexpressen. Ett femtiotal personer kom och det blev många intressanta samtal och engagerade diskussioner.

Flera av de synpunkter som kom fram på träffen, och som tidigare kommit in på andra sätt, kommer nu att finnas med i kommunens och Skånetrafikens fortsatta arbete med att skapa en utvecklad och förbättrad kollektivtrafik mellan Malmö och Näset.

Några av de frågor som kommer undersökas djupare är framtidens tidtabeller och var linje 300 och Skåneexpressen kan mötas, möjligheterna att trafikera Stefan Löfvingsväg och Östra Hallörsvägen samt trafiksäkerhetsåtgärder.

Tack till alla er som kom och deltog på informationsträffen!

Publicerad:
2 september, 2020