Hoppa till innehåll

Var extra sparsam med vattnet

Natten mot den 13 augusti inträffade en stor läcka på en av Sydvattens ledningar från Vombverket. Läckan i kombination med det varma vädret gör att vattendepåerna nu är låga. Därför är det läge att vara extra sparsam med vattenanvändning nu ikväll och de kommande dagarna.

Det utfärdades rekommendation om att koka vattnet i Svedala, Fosie, Oxie och Björnstorp. På flera orter, däribland Vellinge, så har vattnet efter läckan kunnat vara grumligt och missfärgat. Detta är helt ofarligt.

Alla som får sitt vatten från Vombsjön uppmanas nu att vara extra sparsamma med vattenförbrukningen, särskilt de kommande dagarna.

Läs Sydvattens pressmeddelande: https://sydvatten.se/sydvatten-pressmeddelande-efter-vattenlackan-viktigt-att-hushalla-med-vattnet/

Publicerad:
13 augusti, 2020