Hoppa till innehåll

Viktigt med avstånd och hänsyn på stranden

Helgen ser ut att bli riktigt varm och vi förväntar oss många besökare till våra stränder. Med tanke på den rådande pandemisituationen vill vi påminna om att hålla avstånd, visa hänsyn till andra och att endast parkera på anvisade parkeringsplatser.

De senaste dagarna har det varit mycket folk på våra stränder. I Skanör var det under torsdagen dubbelt så många besökare som beräknat. På flera håll har det varit riktigt trångt och bilar har parkerats längs med vägar och på andra ytor där det inte är tillåtet att parkera, och där utryckningsfordon måste kunna ta sig fram.

Vi förväntar oss minst lika mycket besökare nu i helgen och vill därför passa på att påminna om Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska smittspridningen av covid 19: håll avstånd och om du har förkylningssymtom, stanna hemma.

Tänk på detta om du ska besöka någon av våra stränder

Från och med fredag och hela helgen kommer det finnas parkeringsvakter på plats i Skanör och på våra sommarparkeringar både dag- och kvällstid. De har i uppgift att se till att regelverken efterföljs och att det finns plats för utryckningsfordon att ta sig fram.

Kommunen har förstärkt renhållningen i anslutning till stränderna. Toaletterna städas kontinuerligt, extra soptunnor har satts ut och de töms oftare än vanligt.

I anslutning till stränderna finns stationer med handsprit, använd gärna det när du går till och från stranden.

Information om parkeringsplatser och regler.

Publicerad:
7 augusti, 2020