Hoppa till innehåll

Problem med stopp i avloppsledningarna – spola rätt i din toalett!

Den senaste tiden har det varit ett återkommande problem med igensatta pumpstationer i kommunen. Orsaken är att det spolas ner sådant som egentligen inte ska spolas ner i toaletten. Därför behövs din hjälp!

Om du spolar ner våtservetter, hushållspapper, trasor, wipes, bomull, pappersnäsdukar, bindor, tops, tvättlappar, hår och annat som inte hör hemma i toaletten, finns en stor risk att det blir stopp i ledningarna.

Tänk därför på att:

Glöm inte att allt nedspolat material som inte hör hemma i toaletten kan orsaka stora problem i pumpstationer, med driftstörningar och stopp i ledningsnäten som följd. Dessutom innebär felslängda artiklar högre driftkostnader då det krävs mer rengöring och fler reparationer.

Tänk därför en extra gång innan du är på väg att slänga något i toaletten. Kom ihåg: Att spola rätt är lätt!

svensktvatten-Spola-ratt.png

Publicerad:
21 juli, 2020