Hoppa till innehåll

Fler ansökningar än väntat för bidrag till sommaraktiviteter för unga

I maj i år avsatte kommunen 300 000 kronor som föreningar kunde söka för ungdomsaktiviteter under sommaren 2020. Detta för att, på grund av den rådande pandemin, ge unga möjlighet till en aktiv sommar även på hemmaplan. Nu har fler ansökningar än väntat trillat in och många spännande initiativ är igång.

Hela 14 ansökningar från olika föreningar har kommit in och beviljats, och cirka 225 000 kronor har betalats ut. Aktiviteterna är av stor bredd – bland annat har Skanör-Falsterbo Ridklubb fått ett bidrag för att kunna anordna den så kallade Käpphästklubben, där barn och unga kan tävla med käpphästar.

Bland initiativen hittar man också utomhussporter, såsom prova-på-tennis och taekwondo, materialinköp till olika vattensportklubbar och en kuslig spökrunda arrangerad av Kungshaga 4H i Höllviken. Där kan man dessutom besöka ett Escape room – som också är en del av sommarsatsningen.

- Vi är så glada att vi kan stötta föreningarna i kommunen så att de kan genomföra fler aktiviteter. Det är särskilt kul ett år som detta då de flesta unga är kvar här hemma, säger Mats Persson, Fritidschef för Vellinge kommun.

Sommaraktiviteter-tennis.jpg

Publicerad:
13 juli, 2020