Hoppa till innehåll

Tvåorna på Skanörs skola har gjort en besöksguide för barn

Under hela läsåret har Mimmi Gullberg och Åsa Tedestål dokumenterat och publicerat elevernas arbete på Instagram. Det har varit allt det vardagliga arbetet med skolämnen och till deras arbete med hembygden som har resulterat i en besöksguide för barn.

I tvåans klassrum visar lärarna Mimmi Gullberg och Åsa Tedestål elevernas arbete som prydligt visas upp på väggarna. Ett fokusområde för Skanörs skola är entreprenöriellt lärande och det tog Mimmi och Åsa fasta på genom att elevernas arbete fick en verklig mottagare på Instagram. Mimmi säger att de tydligt har sett att barnen lagt ner extra energi på sina uppgifter för att de vet att det de skrivit ska läsas av andra.

Deras konto – 2ans_klassrum har 699 följare – barnens anhöriga förstås men också mång andra. Lärare från när och fjärran har visat intresse genom att följa och att ta kontakt med Mimmi och Åsa. Goda idéer och tips delas mellan skolor i hela Sverige.

Mimmi och Åsa kommer att fortsätta att publicera på Instagram och delar gärna med sig av sina erfarenheter. Följ deras arbete på 2_ansklassrum!

Publicerad:
25 juni, 2020