Hoppa till innehåll

Livräddare, strandvakter och sommarvärdar tryggar sommaren

Vellinge kommun har liksom tidigare år livräddarverksamhet på stränderna i Kämpinge, Skanör och Falsterbo. Sommaren 2020 utökas livräddarverksamheten även till Ljunghusens strand, och dessutom kommer sommarvärdar att tjänstgöra på kommunens stränder.

Totalt har kommunen 45 strandvakter och 10 livräddare på rullande schema, som tillsammans ser till att stränderna är säkra och rycker in vid eventuella olyckor. Livräddarverksamheten på Kämpinge, Skanör och Falsterbo stränder startar den 22 juni och kommer vara igång till 16 augusti. På stranden i Ljunghusen finns livräddare perioden 29 juni – 19 juli. Under respektive period finns livräddarna på plats varje dag mellan klockan 10.00-18.00.

I år har kommunen också inrättat feriepraktikplatser som sommarvärdar med uppdrag att plocka skräp runt stränderna, hjälpa till vid badparkeringar och påminna badgäster om att hålla ett omtänksamt avstånd till varandra. Sommarvärdarna kommer finnas på stränderna i Skanör, Falsterbo, Ljunghusen och Höllviken mellan kl 8-18 mellan den 29 juni och 16 augusti.

Publicerad:
17 juni, 2020