Hoppa till innehåll

”Altangjympa” för ökad aktivitet hos äldre

Under sommarmånaderna ökar möjligheterna att bedriva aktiviteter och träning utomhus. Detta gäller även personer boende på vård- och omsorgsboenden eller i kommunens trygghetslägenheter.

För att erbjuda denna målgrupp en ny möjlighet till aktivering och anpassad träning, i utomhusmiljö, har Vellinge kommun samt Friskis & Svettis i Vellinge och Formtoppen i Höllviken beslutat att ingå ett samverkansprojekt kallat Altangjympa.

Personer som sitter och utför altanjympa med två instruktörerSamverkansprojektet innebär att Friskis & Svettis och Formtoppen under 10 sommarveckor kommer att erbjuda samtliga aktivitetshus och vård- och omsorgsboenden utomhusgymnastik anpassat för målgruppen. Varje verksamhet får besök en gång per vecka av instruktörer från föreningarna. Alla träningspass kommer att hanteras utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer för minskad smittspridning av covid-19. Att rekommendationerna följs är ett delat ansvar mellan vård- och omsorgsverksamheterna och föreningarna.

”Med tanke på den rådande situationen med covid-19 kan de äldres känsla av isolering öka och därför ser vi ”Altangjympa” som ett mycket viktigt och spännande samverkansprojekt, för att bidra till ökad aktivering” säger vård- och omsorgschef Johan Greco.

Publicerad:
8 juni, 2020