Hoppa till innehåll

Praktisk hjälp för personer i riskgruppen för Coronaviruset

Just nu rekommenderas du som är över 70 år eller av annan anledning ingår i riskgruppen för Coronaviruset att försöka undvika platser med många människor, för att vara extra försiktig. Det kan exempelvis vara kollektivtrafiken, affärer eller apotek.

För att stötta dig som har svårt att hitta alternativ till att själv utföra dina ärenden finns Handlingskraft, en ideell organisation som i samarbete med Svenska kyrkan, Röda korset/MedMänniskaNU och Vellinge kommun har etableras för att hjälpa till i lokalsamhället.

grundarna.jpg
Från vänster, Christina Dongas, Tommy Sondergaard, Sara Sondergaard , Micke Kinning, Gustav Rosqvist

Handlingskraft hjälper personer i riskgruppen att handla mat och medicin, utföra postärenden och liknande, men tillhandahåller även IT-hjälp eller samtalsstöd.

Handlingskrafts volontärer godkänns genom utdrag ur belastningsregistret. Den behövande kontaktas alltid i förhand via telefon för överenskommelse, och volontärerna känns igen genom att de bär gula västar med tryck.

Ring Vellinge Direkt på 040-42 50 00 så hjälper de dig vidare.

Publicerad:
23 mars, 2020

Tidigare publicerad information kopplat till coronaviruset

Här samlar vi all information som publiceras med anledning av coronaviruset.