Hoppa till innehåll

Vellinge nominerat till Laddguldet 2020

Vellinge är en av de nominerade kommunerna till priset Laddguldet. Syftet med priset är att sprida goda exempel på kommuner och företag som är med och driver omställningen till utsläppsfria transporter.

laddstolpe 2020.JPG

Tävlingen är öppen för alla kommuner och nomineringarna baseras på ett dataurval där de tio bästa kommunerna utses utifrån ökningen av antal elbilar och laddpunkter i respektive kommun. Juryn tar i första hand hänsyn till ökningen, men värderar också hur aktivt kommunen stöttat utvecklingen, till exempel i form av beslut.

-Vi har en laddinfrastrukturstrategi sedan några år tillbaka och den gör det möjligt för oss att jobba effektivt och målinriktat. Det tror jag bidragit till att vi är bland de nominerade kommunerna. Dessutom så avsätts det ekonomiska medel i budgeten varje år för just uppförande av laddstolpar, säger Aida Zubic Prag, energi- och klimatstrateg i Vellinge kommun.

I dagsläget finns laddstolpar på 15 platser i Vellinge kommun. Ytterligare sju platser planeras vara färdiga till och med 2021.

Tävlingen Laddguldet arrangeras av 2030-sekretariatet, som är ett nätverk för olika aktörer inom elbilsbranschen.

Vellinge är en av 11 nominerade kommuner.

Publicerad:
4 februari, 2020